Mister Puppy Nederland 2017 gekozen

Yuki, Bentley en Sada

Yuki, Bentley en Sada

Zaterdag 29 oktober 2016 was een legendarische dag. In de Amsterdamse Undercurrent werd voor het eerst in de geschiedenis een heuse Mister Puppy Nederland verkozen. Er hadden zich drie Nederlandse human puppy’s aangemeld: Pup Bentley, Pup Sada en Pup Yuki. Een professionele jury bepaalde samen met het aanwezige publiek wie van de drie de beste human pup zou zijn om de Nederlandse puppy- en handlercommunity te vertegenwoordigen in 2017.

De jury, bestaande uit Master Olivier (zeer ervaren leermeester en pup handler uit Oklahoma City), Rubber Kai (bestuurslid van Mr International Rubber) en Pup Brock (organisator van Mr Puppy UK), had op vrijdagavond al kennisgemaakt met de kandidaten. Tijdens een informele meet en greet in de winkel van Mr B. in de Amsterdamse Warmoesstraat werden de pups alledrie kort apart geïnterviewd.

Mr Puppy Nederland 2017: Pup Bentley

Mr Puppy Nederland 2017: Pup Bentley

Op zaterdag moesten de human pups zich van hun fysieke kant laten zien. Er werd gekeken hoe de pups een parcours met obstakels en afleidingen te lijf gingen en hoe ze met de aanwezige bezoekende pups speelden. Ook was er een ronde met vrije optredens, waarin Bentley op zoek ging naar verstopte pluche dieren en Yuki trucjes deed met een handler. Pup Sada liet zien hoe handig hij is in het vangen van en spelen met aangegooide ballen.

Uiteindelijk waren jury en publiek het helemaal eens over wie de beste was en werd Pup Bentley behangen met het leren borstharnas met daarop de Mr Puppy NL 2017 patch.
Pup Bentley zal in februari tijdens Darklands als officiële afgevaardigde van ons land deelnemen aan de verkiezing van Mr Puppy Europe in Antwerpen.